Teleurstelling in Parijs: Le Havre houdt PSG op remise, kampioensfeest moet wachten

Kylian Mbappe en Achraf Hakimi balen van het gelijkspel
Kylian Mbappe en Achraf Hakimi balen van het gelijkspelProfimedia
Het is Paris Saint-Germain niet gelukt om vanavond met Le Havre op bezoek de derde opeenvolgende landstitel van de Franse Ligue 1 in de wacht te slepen. De promovendus hield de recordkampioen op een 3-3 gelijkspel, waardoor AS Monaco theoretisch nog boven PSG kan eindigen.

In de stromende regen begon PSG zonder sterspeler Kylian Mbappe aan het duel in een volgeladen Parc des Princes en kwam in de 19e minuut op achterstand. Emmanuel Sabbi vond met een goede diagonale dieptepass uit de draai zijn teamgenoot Christopher Operi. Hij schoot de bal precies raak in de verre hoek, ondanks dat Keylor Navas er nog een handje tegenaan had. 10 minuten later verzorgden de twee supertalenten Bradley Barcola en Warren Zaire-Emery de gelijkmaker. PSG voetbalde door de verdediging heen en Barcola schoof voor het doel, voor de binnnetikker van Zaire-Emery, die eerder vandaag zijn contract verlengde in de Franse hoofdstad.

Weer 10 minuten later kwam PSG nogmaals op achterstand. De assist mocht er absoluut wezen: Loic Nego toonde perfect situatiebewustzijn en met een hakje bereikte hij Andre Ayew, die twee grote stappen moest zetten en vervolgens hard raakschoot. Daarmee stond tot ieders verbazing Paris op achterstand bij het ingaan van de rust.

Basisopstellingen en spelersbeoordelingen Paris Saint-Germain - Le Havre
Basisopstellingen en spelersbeoordelingen Paris Saint-Germain - Le HavreFlashshare

Mbappe erin

Enrique besloot om Mbappe het veld in te sturen, maar Le Havre verdubbelde de voorsprong toen ex-Roda JC'er Danilo Pereira op onvoorzichtige wijze een bal in de zestien probeerde op te ruimen, en daarbij de voet van een tegenstander raakte. Aanvankelijk floot scheidsrechter Willy Delajod niet, maar na interventie van Clement Turpin in het VAR-hok ging de bal alsnog op de stip, vanwaar Abdoulaye Toure niet faalde.

12 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Achraf Hakimi de aansluitingstreffer. Een goed uitgespeelde combinatie met Goncalo Ramos zette hem een-op-een met doelman Arthur Desmas, waar hij de bal onderdoor schoot. In de blessuretijd kwam er ook nog de gelijkmaker. Ramos kopte goed in de hoek op een voorzet van Kang-In Lee en zorgde voor twee spannende laatste minuten, maar het lukte niet om nog een winnende treffer te scoren voor het kampioenschap.