Paris Saint-Germain stap dichter bij landstitel na eenvoudige zege op Lyon

PSG kan de titel ruiken
PSG kan de titel ruikenProfimedia
Paris Saint-Germain is weer een stap dichter bij de landstitel na een eenvoudige zege op Olympique Lyon. De koploper boekte in Parijs een 4-1-overwinning. De eindstand stond voor rust al op het bord.

PSG, dat afgelopen week Barcelona uitschakelde in de Champions League, heeft met nog vijf wedstrijden te spelen een voorsprong van 11 punten op AS Monaco. Nummer 3 Stade Brest staat 2 punten achter Monaco en heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Nemanja Matic en Lucas Beraldo bezorgden PSG tegen Lyon binnen zes minuten al een 2-0-voorsprong. Gonçalo Ramos tekende voor de derde treffer van de thuisploeg, waarna Ernest Nuamah in de 37e minuut wat terugdeed namens Lyon. Ramos maakte vijf minuten later met zijn tweede doelpunt de 4-1. Sterspeler Kylian Mbappé bleef op de bank bij PSG.

AS Monaco

Eerder op de zaterdag nam AS Monaco de tweede plaats over van Stade Brest na een overwinning in een onderling duel in Brest (0-2). Denis Zakaria en Takumi Minamino tekenden voor de doelpunten. Monaco sloot het duel af met negen man, na rode kaarten voor Eliesse Ben Seghir en Wilfried Singo in de blessuretijd.