Sevilla neemt definitief afstand van degradatiezone met 2-1 zege op Mallorca

Feest na het doelpunt van Youssef En-Nesyri
Feest na het doelpunt van Youssef En-NesyriProfimedia
Sevilla heeft definitief afstand van de onderste regionen genomen met een 2-1 overwinning in eigen stadion op Mallorca. Het was alweer de derde overwinning op rij voor het team van trainer Quique Sanchez Flores. Las Palmas en Getafe waren de voorbije weken ook al het slachtoffer van de plotselinge dadendrang van de ploeg die eerder in het seizoen door PSV werd uitgeschakeld in de Champions League.

Youssef En Nesyri en Isaac Romero scoorden na rust in een niet al te beste wedstrijd, waarbij de thuisploeg wel een licht overwicht had. De aansluitingstreffer van Abdon Prats in de laatste minuut van de blessuretijd kwam te laat om het nog spannend te maken. Sevilla staat nu 12e met 37 punten, Mallorca staat 16e met 31 punten. Dat zijn er met nog zes wedstrijden te gaan zes meer dan nummer 18 Cadiz CF.