Robert Lewandowski laat FC Barcelona diep in blessuretijd ontsnappen tegen RC Celta

Robert Lewandowski was de grote man voor Barcelona
Robert Lewandowski was de grote man voor BarcelonaANP
Robert Lewandowski heeft FC Barcelona aan een zwaarbevochten uitzege op RC Celta geholpen (1-2). De Pool maakte beide treffers voor de nummer 3 van La Liga in Vigo.

Lewandowski bracht Barcelona in de slotfase van de eerste helft voor de eerste keer op voorsprong. Iago Aspas maakte in de 47e minuut gelijk voor de thuisploeg. Lewandowski leek in de 96e minuut een strafschop te missen. Hij mocht de penalty echter opnieuw nemen omdat doelman Vicente Guaita te vroeg van de doellijn was gekomen. Lewandowski schoot in tweede instantie wel raak.

Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd voor Barcelona, dat afgelopen zondag voor eigen publiek gelijkspeelde tegen Granada (3-3). Barcelona blijft de nummer 3 van La Liga, met een voorsprong van 3 punten op Atlético Madrid. Die ploeg van trainer Diego Simeone versloeg eerder op zaterdag Las Palmas (5-0). Marcos Llorente en Ángel Correa scoorden tweemaal. De ingevallen Memphis Depay bepaalde de eindstand.

Het als tweede geklasseerde Girona heeft 2 punten meer dan Barcelona maar speelt maandagavond in Bilbao nog tegen Club Athletic.