Real Madrid wint Clásico tegen Barcelona met goal in slotfase, blessure De Jong

Jude Bellingham rent richting Lucas Vazquez om hem te bedanken voor de perfecte voorzetProfimedia
Real Madrid heeft zijn voorsprong op FC Barcelona na een tumultueuze Clásico vergroot. De koploper van La Liga won het onderlinge duel in het Bernabéu met 3-2. Oranje-international Frenkie de Jong van Barcelona ging vlak voor rust per brancard van het veld.

Real heeft met nog zes wedstrijden te gaan een voorsprong van 11 punten op Barcelona. Nummer 3 Girona, dat zaterdag won van Cádiz (4-1), staat 2 punten achter de Catalanen.

Barcelona werd afgelopen week op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de Champions League door Paris Saint-Germain. Na een 3-2 zege in Parijs verloor de ploeg thuis met 4-1. Het betekende dat de landstitel als enige mogelijke prijs overbleef. Gezien de achterstand op Real moest er realistisch gezien gewonnen worden in de Clásico.

Goede start Barcelona

Barcelona had zich geen betere start kunnen wensen, nadat Andreas Christensen in de 6e minuut de openingstreffer had gemaakt. Na een misser van Real-keeper Andriy Lunin kopte de Deen bij de tweede paal raak, 0-1. De thuisploeg kreeg na ruim een kwartier een uitgelezen kans om weer langszij te komen. Lucas Vázquez viel over een uitgestrekt been en Vinícius Júnior benutte de strafschop, 1-1.

De 16-jarige Lamine Yamal leek daarna met een slim hakje de tweede treffer van Barcelona te maken, maar op de beelden was niet te zien of de bal helemaal over de lijn was geweest. De bezoekers kregen opnieuw een tegenslag te verwerken, toen De Jong na een duel om de bal met Federico Valverde geblesseerd raakte.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Blessuretijd

Beide ploegen claimden in de tweede helft strafschoppen, voordat Barcelona in de 69e minuut opnieuw de leiding nam. Een voorzet van Yamal werd geblokt door Lunin, maar Fermín López stond op de juiste plaats om de rebound binnen te tikken. Vier minuten later schoot Vázquez de gelijkmaker binnen na een fraaie voorzet van Vinícius. Jude Bellingham bezorgde Real vervolgens in de blessuretijd de zege door een voorzet van Vázquez binnen te schieten.