Real Madrid nog altijd ruim aan de leiding in LaLiga ondanks puntenverlies in Valencia

Vinícius Júnior na de gelijkmaker
Vinícius Júnior na de gelijkmakerAFP
Real Madrid heeft in de Spaanse voetbalcompetitie voor de tweede keer op rij punten laten liggen in een uitwedstrijd. Na de 1-1 bij Rayo Vallecano, kwam het elftal van trainer Carlo Ancelotti nu niet verder dan een gelijkspel (2-2) tegen Valencia.

In de eerste helft leek de tweede nederlaag van Real van dit seizoen zelfs aanstaande. Aanvaller Hugo Duro werkte de bal in de 27e minuut, na een mislukte harde voorzet, met zijn hoofd in het doel. Drie minuten later verdubbelde Roman Yaremchuk de voorsprong voor de thuisploeg. De Oekraïner profiteerde van een mislukte terugspeelbal van Dani Carvajal (2-0).

Real kwam diep in blessuretijd van de eerste helft terug. Vinícius Júnior tikte de bal, na een voorzet vanaf rechts, voor een leeg doel binnen. De Braziliaan nam in de 78e minuut ook de gelijkmaker voor zijn rekening. Dit keer kopte hij van dichtbij raak. Vinícius Júnior nam daarmee revanche voor vorig seizoen, toen hij in de uitwedstrijd tegen Valencia racistisch werd bejegend door supporters.

Nog altijd koploper

Real Madrid leidt na 27 wedstrijden met 66 punten in La Liga. Girona (59 punten) en FC Barcelona (57 punten) kunnen zondag van het puntenverlies van de koploper profiteren.