Real Madrid komt na discutabel doelpunt en VAR-moment goed weg tegen Almería

Vinicius Jr. viert zijn treffer
Vinicius Jr. viert zijn trefferProfimedia
Real Madrid heeft mede dankzij de videoscheidsrechter ternauwernood op eigen veld een blamage tegen hekkensluiter Almería voorkomen (3-2). De thuisploeg keek halverwege tegen een 2-0-achterstand aan tegen de club die dit seizoen nog geen duel wist te winnen. In de tweede helft pakte de 'Koninklijke' onder meer dankzij een discutabel doelpunt van Vinícius Júnior en een treffer van Dani Carvajal diep in blessuretijd toch nog de 3 punten.

De Belg Largie Ramazani kreeg stadion Bernabéu al na 39 seconden stil. De verdediging van Real lag al helemaal open en Ramazani profiteerde. Met een harde volley in de kruising bracht Edgar González in de 43e minuut Almería zelfs op 2-0.

In de jacht op doelpunten kreeg Real hulp van de VAR. Na het bekijken van de beelden kreeg de thuisploeg een strafschop vanwege hands, die Jude Bellingham benutte. Via Sergio Arribas leek Almería deze treffer ongedaan te maken, maar op aanraden van de videoscheidsrechter ging er een streep door de 3-1 na een eerdere overtreding.

Slotfase

Vervolgens maakte Vinícius Júnior gelijk, al keurde scheidsrechter Francisco José Hernández Maeso deze treffer aanvankelijk zelf af. Hij werd toen weer naar de kant gehaald door de VAR. Na het bekijken van de beelden vond de arbiter het doelpunt toch geldig, al leek de Braziliaan de bal met de bovenkant van zijn arm in het doel te hebben geplaatst. In de slotfase was Real beter, wat resulteerde in de 3-2 van Carvajal in de 9e minuut van de blessuretijd.

Real staat door de benauwde zege in ieder geval even bovenaan in La Liga. Girona, dat zondagavond nog thuis tegen Sevilla speelt, heeft 2 punten minder. De club uit Noord-Spanje had het vorige week ook al lastig tegen Almería (0-0).