Memphis Depay schiet Atlético Madrid naar de winst op Rayo Vallecano

Atlético Madrid viert de winnende treffer tegen Rayo Vallecano
Atlético Madrid viert de winnende treffer tegen Rayo VallecanoProfimedia
Memphis Depay heeft Atlético Madrid de winst bezorgd op Rayo Vallecano. De aanvaller besliste het duel met een treffer in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Atlético won daardoor met 2-1 en behield de derde plaats in de stand, met evenveel punten als FC Barcelona, dat eerder op de avond met 1-0 won van Osasuna.

Atlético kwam diep in de eerste helft op voorsprong door een goal van Reinildo. Hij kopte raak uit een vrije trap van Rodrigo Riquelme. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een treffer van Álvaro García.

In de tweede helft was Rayo Vallecano een paar keer dicht bij de 1-2, maar keeper Jan Oblak stond paraat. Depay nam in de slotfase zijn ploeg bij de hand. Hij zag eerst nog een goal afgekeurd worden. Depay werkte een voorzet van Pablo Barrios keurig in het doel, maar de international van Oranje stond een paar centimeters buitenspel.

Even later scoorde hij nogmaals, uit een voorzet van Antoine Griezmann. Deze keer was de goal geldig.