Granada pakt punt tegen Bilbao in restant gestaakte wedstrijd wegens overleden fan

Een moment van respect voor de overleden supporter
Een moment van respect voor de overleden supporterProfimedia
Laagvlieger Granada heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen subtopper Atletic Bilbao. De wedstrijd begon officieel op zondag, maar werd na 20 minuten definitief gestaakt nadat een supporter van de thuisploeg een hartstilstand kreeg en overleed op de tribune. Volgens de club had de fan al 16 jaar een seizoenkaart.

Op het moment van staken stond het 0-1 door een doelpunt in de zesde minuut van de Ghanese aanvaller Iñaki Williams, die al sinds 2014 voor Bilbao speelt. De spelers en gelukkig ook veel supporters keerden maandagavond terug voor de overige 70 minuten. De thuisploeg maakte weinig aanspraak op een punt, maar kreeg die wel. Inigo Ruiz de Galarreta, de 30-jarige middenvelder van de bezoekers, werkte de bal na 55 minuten in eigen doel. Williams kopte een kwartier voor tijd nog een kopbal rakelings naast en de bezoekers zagen ook Aitor Paredes een bal centimeters langs het doel werken.

Daarmee was Granada de gelukkigste, maar staan ze nog altijd in de degradatiezone. Met acht punten en een 19e plek is de club nog lang niet uit de problemen. Bilbao miste een goede kans om aansluiting te vinden bij de top vier. Met 29 punten staan ze er op de 5e plaats natuurlijk nog wel prima voor.

Rayo Vallecano – Celta de Vigo eindigde maandagavond in 0-0