FC Barcelona wint voor de tweede keer deze week en kan weer naar boven kijken

Gündogan was belangrijk voor Barcelona
Gündogan was belangrijk voor BarcelonaAFP
FC Barcelona heeft ook de tweede competitiewedstrijd van deze week gewonnen. Drie dagen na de thuiszege (1-0) op Osasuna, versloegen de Catalanen nu Deportivo Alavés met 3-1. Barcelona bracht de rust daarmee wat terug, nadat trainer Xavi vorig week na de nederlaag tegen Villarreal (3-5) had bekendgemaakt aan het einde van dit seizoen te vertrekken.

Na een goede pass van de Duitser Ilkay Gündogan hielp spits Robert Lewandowski Barcelona halverwege de eerste helft met een stiftballetje aan de leiding. Gündogan zorgde kort na de pauze zelf voor de tweede treffer door een voorzet van Pedri bij de tweede paal fraai binnen te schieten.

Samuel Omorodion scoorde vrijwel direct daarna tegen. De Braziliaan Vitor Roque zette Barcelona in de 63e minuut weer op een comfortabelere voorsprong. Roque moest kort daarop na zijn tweede gele kaart van het veld.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd mee bij FC Barcelona, dat de derde plaats in La Liga inneemt met een achterstand van 7 punten op Real Madrid. De koploper speelde een duel minder.