FC Barcelona wint van Cádiz en pakt tweede plek na fraaie omhaal van Félix

Barcelona viert de goal van João Felix
Barcelona viert de goal van João FelixEPA
João Félix heeft FC Barcelona met een fraaie omhaal een uitzege op Cádiz bezorgd. De Portugees maakte in de 37e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Barcelona blijft de nummer 2 van La Liga, met een achterstand van 8 punten op Real Madrid.

Trainer Xavi van Barcelona hield al rekening met de return van dinsdagavond voor eigen publiek tegen Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League. Hij liet Pedri en Lamine Yamal na een uur invallen en Raphinha speelde alleen de laatste tien minuten mee. Frenkie de Jong, Ilkay Gündogan en Ronald Araújo zaten de hele wedstrijd op de bank. Barcelona versloeg PSG afgelopen woensdag in Parijs (2-3).

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Eerder op zaterdag won koploper Real Madrid al het uitduel met RCD Mallorca. Aurélien Tchouaméni maakte het doelpunt in Estadi Mallorca Son Moix. Ook trainer Carlo Ancelotti maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal belangrijke spelers rust te geven. Hij deed dat met het oog op het uitduel van woensdag met Manchester City in de kwartfinales van de Champions League.

Jude Bellingham speelde 64 minuten mee. Vinícius Júnior en Eduardo Camavinga speelden alleen het laatste half uur. Rodrygo en Toni Kroos kregen helemaal geen speeltijd. Het eerste duel tussen Real Madrid en Manchester City eindigde afgelopen dinsdag in 3-3.