Atlético Madrid blijft mede dankzij Memphis vierde na zege op Real Betis

Morata was de gevierde man bij Atlético
Morata was de gevierde man bij AtléticoAFP
Atlético Madrid blijft door een zege de nummer 4 van La Liga. De ploeg van coach Diego Simeone won in eigen huis met 2-1 van Real Betis, de nummer 6 van de Spaanse competitie.

Met Memphis Depay in de basis, maar zonder de geblesseerde Antoine Griezmann, kwam Atlético al vroeg in het duel op voorsprong. Na een voorzet van Depay ging de bal via een verdediger en de doelman van Betis in eigen doel. Keeper Rui Silva herstelde zich enigszins door twintig minuten later een strafschop van Álvaro Morata te stoppen. Morata scoorde voor de rust toch nog. Hij kopte een rebound binnen.

In de tweede helft leek Atlético de wedstrijd eenvoudig uit te spelen, maar na balverlies van Marcos Llorente kon William Carvalho van afstand de 2-1 binnenschieten. Atlético-doelman Jan Oblak tikte een schot van Guido Rodríguez nog via de paal naast. Depay werd in de slotfase gewisseld bij de thuisploeg.

Atlético heeft 55 punten, twee minder dan nummer 3 FC Barcelona, dat later zondag nog in actie komt. Koploper Real Madrid, dat zaterdag 2-2 speelde tegen Valencia, heeft 66 punten.