Joey Pelupessy loopt lichte hersenschudding en gebroken neus op tijdens bekerduel

Joey Pelupessy verlaat noodgedwongen het veld
Joey Pelupessy verlaat noodgedwongen het veldProfimedia
Joey Pelupessy heeft aan de bekerwedstrijd tussen FC Groningen en Fortuna Sittard een gebroken neus overgehouden. Bovendien liep de de 30-jarige middenvelder een lichte hersenschudding op. Dat meldt journalist Wim Masker op X. De ‘Trots van het Noorden’ won het duel na strafschoppen en staat in de halve finales van de KNVB Beker.

Pelupessy kwam tien minuten na rust in botsing met een tegenstander waarbij gelijk duidelijk werd dat de speler groggy was. Daarnaast had hij een flinke bloedneus en werd gelijk gevreesd voor een breuk. Dat werd vrijdagmiddag bevestigd door FC Groningen

Pelupessy, die in Nederland ook actief was voor FC Twente en Heracles Almelo, begon het seizoen voornamelijk op de bank, maar knokte zich vanaf oktober vorig jaar terug in de basiself van trainer Dick Lukkien. Hij scoorde tot nu toe één doelpunt voor zijn club, in een 4-2 overwinning op PSV, 23 oktober 2022.

Zondag tegen TOP

FC Groningen speelt zondagmiddag (14.30 uur) de thuiswedstrijd tegen TOP Oss. Het team staat zesde in de Keuken Kampioen Divisie met acht punten achterstand op nummer twee ADO Den Haag. Wel hebben de Groningers een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdagavond weten ze wie de tegenstander is in de halve finales van het bekertoernooi: Feyenoord, NEC Nijmegen of SC Cambuur.