Willem II terug naar de Eredivisie, Roda en Groningen kunnen zich opmaken voor finale

Willem II viert de terugkeer naar de Eredivisie
Willem II viert de terugkeer naar de EredivisieProfimedia
Willem II heeft directe promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Op bezoek bij FC Dordrecht werd met 1-1 gelijkgespeeld en het benodigde punt binnengesleept. Michael de Leeuw zorgde in de blessuretijd voor de gelijkmaker.

Roda JC was dichtbij directe promotie, maar moest na het winnen van haar eigen wedstrijd toezien hoe FC Groningen in extremis een punt redde op bezoek bij Telstar.

Willem II wist vooraf dat een punt genoeg was, maar kwam na een half uur spelen op een 1-0 achterstand na een mooi afstandsschot van Dordt-middenveld Shiloh ‘t Zand.

Door een gemiste penalty van clubtopscorer Jeredy Hilterman en een niet te missen kans voor open doel van verdediger Raffael Behounek waren de Tilburgers al dichtbij de gelijkmaker.

Verlossing

Maar Willem II moest wachten tot de 93e minuut toen De Leeuw voor de verlossing zorgde en Willem II naar het hoogste niveau schoot.

Roda JC won in eigen huis met 2-0 van Cambuur, maar was afhankelijk van het resultaat bij Telstar-Groningen. Daar was het door een zeer vroeg doelpunt van Zakaria Eddahchouri lang 1-0 voor de thuisploeg en dat zou betekenen dat Roda volgende week tijdens de directe confrontatie met Groningen niet meer in te halen zou zijn.

Feest

Na het laatste fluitsignaal stormden de Roda-fans het veld op om een feestje te vieren. De spelers waren in eerste instantie nog wat terughoudend, maar toen de stadionspeaker liet omroepen dat Telstar had gewonnen, vierde nagenoeg iedereen van Roda feest.

De stand in de KKD
De stand in de KKDFlashshare

Telstar had echter in de 95e minuut een tegentreffer gekregen en Groningen pakte door een doelpunt van Thom van Bergen een punt, waardoor volgende week in de Euroborg de beslissing gaat vallen. Roda heeft dan aan een punt genoeg, terwijl Groningen moet winnen.

Willem II kan volgende week in eigen thuis tegen Telstar ook kampioen worden. Als Willem II verzuimt te winnen en Roda drie punten pakt in Groningen, zijn de Kerkraders kampioen.