Willem II redt een punt in De Galgenwaard dankzij late gelijkmaker Hilterman

Met name in de tweede helft was Jong FC Utrecht - Willem II bij vlagen meeslependProfimedia
Koploper Willem II heeft twee punten gemorst op bezoek bij Jong FC Utrecht. Anthony Descotte zette de thuisploeg kort voor tijd op voorsprong met een schitterend schot, Willem II maakte in de 90e minuut gelijk via Jeredy Hilterman. Daarmee is Roda JC de grote winnaar van de speelronde. Zij verkleinden de achterstand tot drie punten, FC Groningen moet zes punten goedmaken op Willem II.

De koploper van de Keuken Kampioen Divisie verdiende eigenlijk een betere ambiance dan de bijzonder matig gevulde Galgenwaard, maar zolang Jong-teams mee mogen doen moeten de échte clubs, supporters en televisiekijkers het helaas accepteren. Desalniettemin was het natuurlijk een belangrijke avond voor Willem II

Gesteund door een paar honderd meegereisde supporters probeerde Willem II vroeg druk te zetten op de jongelingen van FC Utrecht. De eerste kans kwam echter voort uit een standaardsituatie, waarbij centrale verdediger Raffael Behounek op de lat kopte (6’). De eerste echt grote kans was voor de gastheren. Na balverlies op het middenveld belandde de bal bij Adrian Blake, die vrij mocht uithalen in de zestien, maar zijn schot miste overtuiging (20’).

Opbouw

Voetballend lukte het Willem II in eerste instantie niet om door de verdediging van Utrecht heen te voetballen, dus was het niet verrassend dat de tweede kans wederom voor Behounek was, ditmaal uit een hoekshop. De Oostenrijker mocht vrij inkoppen, maar doelman Andreas Dithmer redde knap (24’). In het vervolg van de eerste helft werd duidelijk hoezeer de bezoekers spelmaker Ringo Meerveld (liesblessure) misten. Regelmatig ging het mis in de opbouw, waardoor vlak voor rust Blake opnieuw een goede schietkans had, maar wederom het net niet vond.

Met inmiddels routinier Freek Heerkens voor de geblesseerd geraakte Tommy St. Jago zocht de koploper ongetwijfeld met enig chagrijn de kleedkamer op, maar kwam de thuisploeg gek genoeg scherper voor de dag in de beginfase van de tweede helft en was het wederom Blake met een schotkans voor Utrecht (50’), goed gered door Joshua Smits. Willem II voerde daarna eindelijk de druk wat meer op, met ook een aantal gevaarlijke momenten tot gevolg, maar het stapelde niet kans op kans, vooral dankzij slordig spel.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Late doelpunten

De nonchalance zat bij Willem II in iedere linie, waarbij een verdedigende actie van Behounek in de 74e minuut tekenend was. Uiteraard onbedoeld stuurde hij de ingevallen Utrecht-aanvaller Anthony Descotte weg, wiens poeier rakelings langs de rechterbovenhoek scheerde. Even daarvoor pakte Jeremy Bokila een domme gele kaart, waardoor de supersub de komende wedstrijd thuiswedstrijd tegen Jong AZ moet missen.

In de slotfase maakte Willem II niet de indruk er vol voor te gaan, waardoor Utrecht wat meer naar voren durfde te voetballen en er regelmatig met vier/vijf man uitkwam. Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel uit zo’n situatie zowaar de 1-0. Descotte draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot schitterend raak. Het leidde een wanhoopsoffensief van Willem II in. Jesse Bosch schoot op de paal, een corner werd bijna tot doelpunt gepromoveerd en invaller Michael de Leeuw had in de 89e minuut wellicht een penalty verdiend.

Gelijkmaker

De gelijkmaker viel alsnog. Bij het ingaan van de blessuretijd werkte Hilterman de bal binnen na een voorzet van Erik Schouten. In zes resterende minuten blessuretijd kregen beide ploegen nog een kans op de winnende, maar de keepers waren de twee spelers in vorm, de aanvallers te vaak niet scherp. Gevolg was dat na Roda, FC Groningen en De Graafschap ook Willem II punten verspeelde bij Jong FC Utrecht.

De stand in de KKD (bovenste vijf)
De stand in de KKD (bovenste vijf)Flashshare

Jong AZ  - FC Emmen 3-2

Jong AZ versloeg FC Emmen met 3-2. Ro-Zangelo Daal, Dave Kwakman en Ernest Poku scoorden voor de Alkmaarders. Patrick Brouwer en Maikel Kieftenbeld waren trefzeker namens FC Emmen.

Jong Ajax - FC Den Bosch 0-2

Bij de thuiswedstrijd van Jong Ajax tegen FC Den Bosch zat Hedwiges Maduro eenmalig op de bank bij de beloftenploeg als onderdeel van zijn trainersopleiding. De assistent-trainer van het eerste elftal zag Jong Ajax thuis met 2-0 verliezen. Kacper Kostorz tekende voor beide treffers van de bezoekers.