VVV-Venlo strijdt in Wijdewormer voor play-offticket; Jong PSV-Jong Utrecht

VVV-Venlo won in februari de thuiswedstrijd tegen Jong PSV met 3-2
VVV-Venlo won in februari de thuiswedstrijd tegen Jong PSV met 3-2Profimedia
Bij VVV-Venlo zal zaterdagavond her en der een klein vuistje gebald zijn toen Willem II in de slotfase van het uitduel bij MVV Maastricht nog de gelijkmaker afdwong. Daardoor heeft de ploeg van trainer Rick Kruys alle kansen op het bereiken van de play-offs nog volledig in eigen hand. Jong PSV-Jong Utrecht is nog voor de statistieken.

De teleurstelling van de nederlaag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen kon op die manier in het afgelopen weekend een beetje worden weggespoeld. Met een achterstand van vijf punten op MVV, een wedstrijd bij Jong AZ tegoed en nog een wedstrijd tegen de directe concurrent voor de boeg heeft de ploeg van Rick Kruys opeens het bereiken van de achtste plek weer in eigen hand.

Als we de vijf nederlagen tegen ploegen uit de top-7 buiten beschouwing laten, is VVV al het hele kalenderjaar 2024 ongeslagen. En dus moet een winst op maandagavond in Wijdewormer tot de mogelijkheden behoren. Ook al zijn de manschappen van Kruys zeer gewaarschuwd na het 2-2 gelijkspel op 3 november 2024 tegen de Alkmaarse Beloften. Destijds ontsnapte Jong AZ in de vijfde minuut van de extra tijd, nadat VVV in de 87e minuut nog op voorsprong was gekomen.

Tegenstander

Jong AZ is bezig aan een bovenmatig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg ligt vol op koers om bij het zevende optreden op dit niveau alle records te breken. Als de Alkmaarse ploeg erin slaagt bij de bovenste helft van de ranglijst te eindigen, betekent dat een mijlpaal. Het puntenaantal van 49 is nog twee punten verwijderd van het record van 51. Het aantal zeges (14) is al op recordhoogte. Jong AZ is nog zeven treffers verwijderd van het record van 60.

Nog vier duels heeft Maarten Martens en zijn team om diverse records aan te scherpen. In de thuisduels doet de ploeg uit Noord-Holland het sowieso bovengemiddeld goed. Met 35 punten uit 17 wedstrijden is het merendeel van de punten op het eigen sportpark binnengehaald. In 2024 werden vijf van de zes thuisduels gewonnen. Alleen NAC Breda wist te winnen in Wijdewormer.

Recente wedstrijden tussen Jong AZ en VVV-Venlo
Recente wedstrijden tussen Jong AZ en VVV-VenloFlashsha.re

Jong PSV - Jong FC Utrecht

De wedstrijd tussen Jong PSV en Jong FC Utrecht heeft voor de afloop van de KKD weinig waarde meer. Het treffen tussen de nummer 18 en 20 van de ranglijst kan nog bepalend zijn voor de uiteindelijke eindrangschikking, maar zal door beide teams vooral worden gebruikt als opmaat naar de belangrijke wedstrijden die de eerste elftallen nog zullen spelen in deze jaargang.

Zo is Jong PSV voor het tweede achtereenvolgende seizoen doorgedrongen tot de finale van het prestigieuze Premier League International Cup. Daarin is Crystal Palace net als in de finale van 2023 de tegenstander. PSV 1 wordt binnenkort kampioen van Nederland. FC Utrecht 1 is volop in de race voor de play-offs, maar aast ook nog op de vijfde plek van de Eredivisie die rechtstreeks toegang geeft tot Europees voetbal.  De Beloftenelftallen zijn faciliterend.