KKD: Dordrecht wint en blijft hopen op wonder, Cambuur verliest dure punten en MVV wint

Bijgewerkt
Dordrecht viert een doelpunt
Dordrecht viert een doelpuntProfimedia
In de KKD werden vrijdagavond vijf wedstrijden gespeeld in de 33e speelronde. Vooral rond de plekken voor de play-offs is de spanning om te snijden. Cambuur is een van de ploegen die daarom wil spelen, maar zij verloren thuis dure punten. ADO Den Haag was te sterk. Dordrecht haakte nog aan om directe promotie en MVV pakte juist wel de punten in strijd om de play-offs voor promotie.

MVV 3-0 Helmond Sport

Het was een feestelijk begin voor de thuisploeg, want keeper Romain Matthys stond voor de 100e keer onder de lat en kreeg daardoor alle eer en een mooi ingelijst plaatje. Het feestje leek even voortgezet te worden in de eerste minuten, toen Nabil El Basri dacht te scoren. Maar hij stond buitenspel en dus ging de goal niet door. In de 23e minuut kon er wel feest gevierd worden, want MVV opende de score. Muhammet Tasci pikte een afgevallen bal op in de zestien en schoof die netjes in de verre hoek. Topscoorder Martijn Kaars kreeg ook nog een kans vijf minuten voor rust. Op de rand van de zestien kreeg hij de bal, maar hij schoot wilde over.

MVV viert doelpunt
MVV viert doelpuntProfimedia

In de tweede helft had MVV na 57 minuten een groter gat moeten slaan. Invaller Mart Remans, die te laat aan de aftrap verscheen, schoot de bal voorlangs en in dezelfde aanval nog kreeg Nicky Souren de bal voor de voeten op de rand van de zestien, maar ook hij raakte het doel niet. In de 63e minuut had het echt 2-0 moeten worden via Ferre Slegers, maar op miraculeuze wijze redde Wouter van der Steen. Slegers kreeg de bal uit een afgeketst schot van een meter of vijf voor de goal voor de voeten, maar kon het net niet vinden. Na 71 minuten werd de wedstrijd beslist. Spits Dailon Livramento kreeg de bal op de rand van de zestien en schoof de bal koelbloedig in de verre hoek: 2-0. Remans scoorde tien minuten voor tijd wel. MVV kreeg namelijk een penalty en hij schoot die hard door het midden raak. 3-0 was ook de eindstand.

Top Oss 2-1 FC Eindhoven

Eindhoven kreeg na dik vier minuten de eerste grote kans. Ozan Kokcü werd vrijgelaten bij een corner en dat werd bijna bestraft door de middenvelder. Hij kopte net voorlangs. Na 11 minuten was het voor de Turkse middenvelder. Hij kreeg de bal per toeval op de rand van de zestien en schoot de bal goed in de lange hoek: 1-0. Oss kreeg na 34 minuten een vrije trap op een kansrijke positie. Delano Ladan ging er goed voor staan en wilde de bovenhoek vinden, maar mocht de bal zelf van de parkeerplaats halen.

In de tweede helft was de eerste de beste kans raak. In de 57e minuut werd het 1-1. Abel Stensrud kreeg de bal van links aangespeeld en tikte van dichtbij als een echte spits raak. Oss draaide de wedstrijd helemaal om. In de 72e minuut werd het 2-1. Een geweldige voorzet vanaf de linkerkant werd nog mooier ingekopt door Arthur Allemeersch. Eindhoven was geen schim meer van wat het de eerste helft was. Het resulteerde uiteindelijk in een nederlaag, want Eindhoven verloor met 2-1.

FC Dordrecht 2-1 De Graafschap

De Graafschap had de bal in de eerste vijf minuten, maar Dordrecht had de eerste hele grote kans. Rene Kriwak kreeg een de bal goed gestoken en kwam oog in oog met de keeper, maar schoot tegen de benen. In de achtste minuut was het wel raak Dordt. Een mooie één-twee werd heel erg fraai afgerond door Ilias Sebaoui. Hij krulde de bal in de verre hoek prachtig binnen vanaf de linkerkant: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Ralf Seuntjes, als een duveltje uit een doosje, kopte raak. Basar Onäl kwam door aan de linkerkant en legde de bal perfect op het hoofd van de spits, die alleen maar zijn hoofd ertegenaan moest zetten. Het begin was spectaculair, waarin veel gebeurde. Zo kreeg Dordt na 17 minuten weer een kans. Dylan Mbayo kreeg de bal op de rand van de zestien, maar schoot tegen de paal.  De Graafschap kreeg na een dik half uur weer een grote kans. Simon Colyn kreeg de bal van dichtbij uit een voorzet van links en wilde op doel schieten, maar een Dordrecht-verdediger blokte dat schot. Zo was het een vermakelijke eerste helft waar de teams de kleedkamers opzochten met een 1-1 stand.

Net als in de eerste helft startte Dordrecht heel sterk. Dat werd beloond, want de thuisploeg kwam weer op voorsprong. Invaller Oluwakorede Osundina kreeg de bal op de hak, waardoor Mathis Suray kon oppikken en de bal binnen kon schuiven: 2-1 na 54 minuten spelen. Verder was de eerste helft niet meer zoals de eerste. De Graafschap wilde wel, maar kansen kwam er niet tot nauwelijks voor beide ploegen.

Telstar 3-1 Jong PSV

De thuisploeg kreeg de eerste kans na zeven minuten. Tom Overtoom kreeg de bal aan de linkerkant van de zestien en probeerde het maar. Zijn inzet belandde in het zijnet, niet heel gevaarlijk. Jong PSV had na een kwartier gelijk moeten maken, toen Dantaye Gilbert op Ronald Koeman Jr. afging. Maar de zoon van de bondscoach hield zijn doel goed klein en kon redding brengen. PSV werd toen sterker, maar Telstar kwam op voorsprong. Als een echte spits scoorde Mohammed Tahiri in de 23e minuut en zette de thuisploeg op voorsprong. Net voor rust scoorde Gilbert wel. Een voorzet van rechts kon hij simpel binnen tikken en zo werd het 1-1. Dat was tevens de ruststand.

Telstar kwam goed uit de kleedkamer en kreeg de eerste grote kans. Cain Seedorf haalde verwoestend uit van een meter of 20 richting de verre hoek, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. Op het uur kreeg PSV een vrije trap op een kansrijke positie. Van een meter of 20 probeerde Mylian Jimenez het, maar raakte het doel niet. Telstar bleef zoeken en werd beloond na driekwart wedstrijd. Verdediger Devon Koswal was mee naar voren gekomen en kwam als een echte spits voor zijn man uit een voorzet van rechts en tikte raak: 2-1. Telstar besliste de wedstrijd in het laatste deel. Keeper Niek Schiks van Jong PSV ging vreselijk in de fout in de opbouw en gaf de bal aan Christos Giousis. Hij was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan een andere invaller, Zakaria Eddahchouri. Hij schoot simpel en hield zo de drie punten voor de tweede week op rij in Velzen-Zuid. 3-1 was ook de eindstand.

Telstar viert doelpunt
Telstar viert doelpuntProfimedia

Cambuur 0-2 ADO Den Haag

In het eerste kwart gebeurde er amper iets en moest de wedstrijd nog ontbranden. ADO speelde niet alsof er niks te verliezen was, wat in feite wel zo is nu ze zich richten op de nacompetitie. De eerste kans kwam pas na 26 minuten en die was voor de thuisploeg. Fedde de Jong kopte een vrije trap recht in de handen van Nick Marsman. Henk Veerman maakte na 34 minute bijna een werelddoelpunt. Op z’n Bergkamps nam hij de bal mee tussen twee man, maar hij faalde oog in oog met Yannick van Osch.

Na rust gebeurde er eindelijk wel wat. ADO kwam namelijk vijf minuten na rust op voorsprong. Veerman schoot uit de draai van een bijna ommogelijke hoek raak en opende de score in Leeuwarden. Na 70 minuten werd de wedstrijd bijna beslist. Veerman schoot zachtjes in, maar Van Osch liet de bal los waardoor de aanval doorging. Alex Schalk kreeg de bal uiteindelijk voor de voeten, maar hij stuitte ook op de keeper en zo bleef Cambuur in de wedstrijd. Cambuur was gewoon niet goed genoeg en kreeg ook geen kans meer op de 1-1. ADO scoorde nog wel in blessuretijd. Dhoraso Moreo Klas schoot als invaller als een echte klasbak de bal hard in de verre hoek en tekende voor een 0-2 eindstand. ADO won daardoor weer het eerst in vijf wedstrijden.