FC Emmen blijft strijden om plek in play-offs, ADO weet weer wat winnen is

FC Emmen viert de 2-0 van Patrick Brouwer
FC Emmen viert de 2-0 van Patrick BrouwerProfimedia
FC Emmen en ADO Den Haag hebben allebei zeges geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Emmen was in eigen huis met 3-0 te sterk voor Helmond Sport, terwijl ADO met 0-2 te sterk was op bezoek in de Galgenwaard.

FC Emmen – Helmond Sport: 3-0

FC Emmen blijft met een zege op Helmond Sport aanhaken op de play-offplekken. De Drenten waren op de Oude Meerdijk met 3-0 te sterk voor de Brabanders. Piotr Parzyszek verzilverde in de 10e minuut al een penalty voor Emmen nadat Bradly van Hoeven werd gevloerd in het strafschopgebied van de bezoekers. Helmond Sport creëerde direct na de goal alweer een gevaarlijk moment, maar deze was niet aan Anthony van den Hurk besteed.

Emmen kwam later in de tweede helft nog even dichtbij de 2-0, maar ging rusten met een minimale voorsprong. Een stilte van 20 minuten werd in de 68e minuut doorbroken met wederom een Drentse goal: een vloeiende aanval eindigde in de voeten van Patrick Brouwer, die kalmpjes binnenschoot. Het slotakkoord was voor Vicente Besuijen, die vijf minuten later de 3-0 op het scorebord zette.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Met de zege komt FC Emmen na drie nederlagen op rij met 51 punten op de negende plek, wat momenteel goed is voor een ticket voor de play-offs. Helmond Sport moet na twee opeenvolgende zeges weer eens een nederlaag slikken.

Jong FC Utrecht – ADO Den Haag: 0-2

ADO heeft met de nodige moeite weten te winnen in de Galgenwaard. Op bezoek bij de jong-ploeg van FC Utrecht wonnen de Hofstedelingen met 0-2.

Vijf minuten na de aftrap kwam de eerste grote kans voor de uitploeg, maar de inzet van Jari Vlak werd gekeerd. Enkele minuten later volgde een kans voor Nazjir Held van Jong FC Utrecht, maar bracht Nick Marsman redding en bleef de wedstrijd op 0-0 haken. De eerste helft bracht verder enkele kansjes, maar op inzetten van Henk Veerman en Tyrese Asante na was er weinig om van te genieten.

Kort na rust was het wederom Henk Veerman die gevaar stichtte, maar een harde inzet van de Volendamse spits miste het doel op een haar na. Een klein halfuur na rust volgde pas het volgende grote moment en viel er een beslissing: ADO’s Malik Sellouki werd neergehaald in het strafschopgebied, een overtreding die Björn Hardley met rood moest bekopen. Veerman verspeelde de kans niet en zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

ADO laat het hier niet bij en voert meteen de druk op, wat resulteerde in een enorme kans voor Sellouki en een doelpunt voor Matteo Waem uit een daaropvolgende corner. De wedstrijd kabbelde rustig voort en zag verder weinig kansen, wat betekende dat ADO de 17e zege van het seizoen – en pas de tweede in acht duels - wist te boeken.