Spelers Antwerp steunen Overmars na 'Nederlandse' overwinning op Charleroi

Steun voor Overmars van de spelers van Antwerp
Steun voor Overmars van de spelers van AntwerpProfimedia
Antwerp heeft het eerste duel in de hoogste klasse van het Belgische voetbal na de korte winterstop ruim gewonnen. Tegen Charleroi werd het 4-1 en drie van de vier doelpunten waren van Nederlandse makelij.

Vincent Janssen opende in de 20e minuut de score voor de ploeg van coach Mark van Bommel, die op 9 december voor het laatst een competitieduel had gewonnen. De bal werd door Charleroi-verdediger Mehdi Boukamir iets van richting veranderd. Kort voor rust maakte George Ilenikhena, die voor het eerst in de basis was begonnen, er 2-0 van.

Owen Wijndal zorgde met een afstandsschot na ruim een uur voor de 3-0. Het was zijn eerste competitietreffer voor Antwerp. Jurgen Ekkelenkamp, de derde Nederlander in de basis, was goed voor de 4-0 waarna Antoine Bernier namens de bezoekers nog iets terugdeed. Na de wedstrijd hielden de spelers van Antwerp vast waarop een steunbetuiging aan Marc Overmars stond na diens wereldwijde schorsing door de FIFA.

Titelverdediger Antwerp staat zesde met 16 punten achterstand op leider Union. De club uit de Brusselse deelgemeente Vorst voorkwam pas in de 7e minuut van de blessuretijd van het thuisduel met Sint-Truiden puntenverlies. Invaller Kevin Rodríguez maakte de late 2-1 tegen de nummer 8, die na ruim een kwartier op voorsprong was gekomen via de Amerikaan Kahveh Zahiroleslam. Union-verdediger Ross Sykes maakte in de blessuretijd van de eerste helft gelijk.