Anderlecht verslaat landskampioen Antwerp na rode kaart Wijndal en staat gedeeld eerste

Anderlecht viert de overwinning
Anderlecht viert de overwinningAFP
Anderlecht is goed aan de play-offs om de Belgische landstitel begonnen. De club uit Brussel won de thuiswedstrijd tegen regerend kampioen Antwerp met 1-0. Killian Sardella maakte in de 52e minuut het doelpunt.

Antwerp speelde ruim een helft met tien man. Owen Wijndal kreeg in de 43e minuut een rode kaart. De scheidsrechter zag hem een kopstoot uitdelen aan Thorgan Hazard. Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp waren de andere Nederlanders in de basisformatie van Antwerp, maar trainer Mark van Bommel wisselde Janssen direct na de rode kaart voor Wijndal. Ekkelenkamp moest in de slotfase plaatsmaken voor zijn landgenoot Gyrano Kerk.

Gelijk

Anderlecht staat nu in punten gelijk met Union, de beste ploeg van de reguliere competitie die maandag de play-offs opent met een uitwedstrijd tegen Racing Genk. Antwerp heeft een achterstand van 9 punten op Union en Anderlecht.