Anderlecht en Club Brugge boeken ruime zeges in PO1 en houden titelstrijd spannend

Théo Leoni na het duel tegen Cercle Brugge
Théo Leoni na het duel tegen Cercle BruggeProfimedia
Anderlecht heeft in de play-offs om de Belgische landstitel een eenvoudige zege geboekt op Cercle Brugge. De koploper won in het eigen stadion met 3-0 van de nummer laatst in de kampioenspoule.

Anderlecht maakte het verschil na ruim een half uur met twee treffers in twee minuten. Op aangeven van Anders Dreyer maakte Théo Leoni de openingstreffer, waarna Dreyer zelf voor de 2-0 tekende. Leoni zette in de 56e minuut met zijn tweede doelpunt de 3-0 op het bord.

Club Brugge, de nummer 2 van de ranglijst, bleef in het spoor van Anderlecht met een ruime overwinning op Racing Genk: 4-0. Ferran Jutglà opende in de 6e minuut de score, waarna Michal Skoras, Igor Thiago en Maxim De Cuyper na rust de score opvoerden. De Nederlander Bjorn Meijer viel in de tweede helft in bij Club Brugge.

Anderlecht gaat aan de leiding met 41 punten, 2 punten meer dan Club Brugge. Union staat op de derde plaats met 35 punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.