Manchester City naar finale FA Cup na nipte zege op Chelsea

Bernardo Silva is de maker van de enige goal in de halve finale tegen Chelsea
Bernardo Silva is de maker van de enige goal in de halve finale tegen ChelseaAFP
Drie dagen na de uitschakeling in de Champions League heeft Manchester City de finale van de FA Cup bereikt. De koploper van de Premier League won op Wembley met 1-0 van Chelsea.

Titelhouder Manchester City verloor woensdag in de Champions League na strafschoppen van Real Madrid. De zware wedstrijd had zijn sporen nagelaten. Zo zat de aangeslagen topscorer Erling Haaland tegen Chelsea niet bij de selectie. Nathan Aké, die tegen Real op de bank bleef, speelde de gehele wedstrijd.

Middenmoter Chelsea was al acht wedstrijden ongeslagen en begon ook goed tegen Manchester City. Nicolas Jackson verprutste een grote kans door te lang te treuzelen en City-keeper Stefan Ortega redde op een schot van de gevaarlijke Cole Palmer. City was een aantal keren dreigend, maar registreerde in de eerste helft geen enkel schot op doel.

Silva

Na rust vond Jackson opnieuw Ortega op zijn weg, voordat Phil Foden de eerste grote kans van City kreeg. Zijn schot werd gestopt door keeper Djordje Petrovic. In de 84e minuut zorgde uitgerekend Bernardo Silva, die een penalty had gemist tegen Real, voor de 1-0. Een lage voorzet van De Bruyne kwam via de voet van Petrovic bij de Portugees en hij rondde rustig af.

De andere halve finale gaat zondag tussen Coventry City en Manchester United. De finale staat op zaterdag 25 mei op het programma.