Fenomenale Haaland en De Bruyne leiden enorme zege Manchester City in

Erling Haaland viert een goal met De Bruyne en Bernardo Silva
Erling Haaland viert een goal met De Bruyne en Bernardo SilvaProfimedia
Met dank aan maar liefst vijf treffers van Erling Haaland heeft Manchester City zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de FA Cup. De bekerhouder won met 6-2 bij het Luton Town van keeper Tim Krul en Tahith Chong.

Hoewel City in de komende periode achtereenvolgens tegen Manchester United, FC Kopenhagen en Liverpool speelt, stonden Haaland en Kevin De Bruyne tegen degradatiekandidaat Luton 'gewoon' aan de aftrap. De sterspelers zetten de bezoekers al in de vierde minuut op voorsprong. Na een assist van De Bruyne schoot Haaland van dichtbij raak, 0-1.

Oranje-international Nathan Aké voorkwam een treffer van Luton, voordat Haaland op aangeven van weer De Bruyne de voorsprong verdubbelde. Haaland voltooide daarna zijn hattrick met een chipje over Krul, nadat hij opnieuw was weggestuurd door De Bruyne, 0-3.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Luton maakte het even spannend na twee fraaie treffers van Jordan Clark (2-3), maar City antwoordde met twee doelpunten van Haaland, 2-5. Mateo Kovacic schoot de zesde treffer van City binnen. Kevin de Bruyne was uiteindelijk verantwoordelijk voor 4 assists, Haaland voor 5 goals.

Een tegenvaller voor City was het uitvallen van Jack Grealish, die voor rust geblesseerd naar de kant moest. Haaland en Aké werden een klein kwartier voor tijd gewisseld.