Verlenging bij Bodø/Glimt – Ajax na 1-1 en twee rode kaarten in tweede helft

Scheidsrechter Tasos Sidiropoulos geeft rood aan Josip Sutalo
Scheidsrechter Tasos Sidiropoulos geeft rood aan Josip SutaloProfimedia
Na twee doelpunten en twee rode kaarten is het nog altijd niet beslist bij Bodø/Glimt – Ajax in de tussenronde van de Conference League. In Amsterdam stond het na 90 minuten 2-2, in Noorwegen 1-1. Dat betekent dat een verlenging en potentieel strafschoppen de beslissing moeten brengen in het Aspmyra Stadion.

Na een 0-1 ruststand door een prachtige uithaal van Steven Berghuis in het dak van het doel kregen beide teams een tegenslag te verwerken. Josip Sutalo kreeg rood vanwege het aantikken van een doorgebroken speler (48’), de Deense middenvelder Albert Gronbaek kreeg een tweede gele kaart (66’). De thuisploeg speelde daarna beter en kreeg een aantal grote kansen. Een schot van Patrick Berg vloog in de 83e minuut via de binnenkant van de linkerpaal achter de verder prima keepende Diant Ramaj.

Statistieken na 90 minuten
Statistieken na 90 minutenFlashshare

In de blessuretijd van de tweede helft leek de thuisclub de winnende te maken, maar de grensrechter constateerde tot opluchting van alles en iedereen uit Amsterdam terecht buitenspel. In de achtste minuut van de blessuretijd kopte invaller Oscar Kapskarmo nog over.

Blessure Brobbey

Brian Brobbey viel bij Ajax geblesseerd uit. De spits haakte vlak voor rust af en werd vervangen door Chuba Akpom.