Padt met Ludogorets uitgeschakeld in Conference League na nederlaag tegen Servette

Timothy Cognat was de matchwinner in Bulgarije
Timothy Cognat was de matchwinner in BulgarijeProfimedia
Het is doelman Sergio Padt niet gelukt om met Ludogorets de achtste finales in de Conference League te bereiken. De oud-speler van FC Groningen, die in de basis stond, zag zijn team met 0-1 verliezen door een doelpunt in de 6e minuut van de Fransman Timothe Cognat. Het heenduel eindigde in 0-0.

Door die einduitslag in Zwitserland was er in Bulgarije nog alles om voor te spelen. Cognat snelde in de beginfase langs een aantal verdedigers en ronde vervolgens zeer fraai af langs een balende Padt. Ludogorets zat niet lekker in de wedstrijd en had geluk dat de bezoekers de score niet verdubbelden. In de tweede helft speelden de gastheren met meer lef, maar het ontbrak aan creativiteit.

De focus van Padt en Ludogorets kan nu weer op de Parva Liga. Komende maandagmiddag (16.30 uur) staat de uitwedstrijd bij Beroe op het programma. Dat is de nummer 10 van de competitie. Ludogorets staat bovenaan met 45 punten uit 20 wedstrijden. Het is ongemeen spannend, want de nummers twee (Cherno More) en drie (CSKA Sofia) hebben hetzelfde aantal punten, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Ludogorets is titelverdediger in Bulgarije.