Volendam sleept in blessuretijd punt uit het vuur tegen Almere dankzij Mühren

Robert Mühren tekende in blessuretijd voor de gelijkmaker
Robert Mühren tekende in blessuretijd voor de gelijkmakerANP
FC Volendam heeft een nieuwe nederlaag in de Eredivisie ternauwernood voorkomen. De Noord-Hollanders maakten in de uitwedstrijd tegen Almere City FC in blessuretijd gelijk via invaller Robert Mühren: 1-1. Volendam blijft ondanks het punt wel op de laatste plaats staan en moet vrezen voor degradatie. Met nog zeven speelronden te gaan, is achterstand op nummer 16 Excelsior 7 punten.

Kornelius Hansen opende na een kwartier spelen de score voor Almere City. De Noorse aanvaller bleek echter net buitenspel te staan, waardoor de treffer niet doorging. Volendam was halverwege de eerste helft voor het eerst gevaarlijk. Almere-keeper Samuel Radlinger redde bij een schot in de korte hoek. Almere kreeg kort voor rust nog een grote kans, maar Yoann Cathline scoorde niet.

Volendam nam na rust het initiatief en zorgde geregeld voor gevaar. Benaissa Benamar leek in de 64e minuut met zijn hoofd te scoren, maar Radlinger redde knap. Kort daarna werd ook nog een bal van de lijn gehaald.

De spelersbeoordelingen van Flashscore
De spelersbeoordelingen van FlashscoreFlashsha.re

Waar Volendam het niet lukte te scoren, deed Almere dat wel. Peer Koopmeiners legde de bal uit een vrije trap knap op het hoofd van invaller Adi Nalic. De Bosniër scoorde in de 71e minuut via de onderkant van de lat: 1-0. De fans van Almere vierden de zege al, maar zagen Mühren in de 94e minuut alsnog de 1-1 binnen schieten.