Vitesse wordt 18 punten in mindering gebracht en is officieel gedegradeerd

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Meer
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Vitesse wordt 18 punten in mindering gebracht en is officieel gedegradeerd

Bijgewerkt
Vitesse wordt 18 punten in mindering gebracht
Vitesse wordt 18 punten in mindering gebrachtANP
De licentiecommissie van de KNVB heeft het oordeel over Vitesse uitgesproken. Via de eigen kanalen laat de KNVB weten dat Vitesse liefst 18 punten in mindering wordt gebracht wegens het meermalen niet voldoen aan de eisen uit het licentiereglement, gedurende een langere periode.

Vitesse behoudt voorlopig de licentie. De Arnhemse club heeft wel 18 punten in mindering gekregen. Door de puntenstraf is Vitesse officieel gedegradeerd.

De KNVB meldt dat "de hoogte van de sanctie is gebaseerd op uitzonderlijke ernst en omvang van de overtredingen van het licentiesysteem". Vitesse zou onjuiste informatie hebben verstrekt in het onderzoek naar mogelijke overtredingen van de sanctiewetgeving en informatie hebben achterhouden welke van belang was voor de beoordeling van Vitesse's houdbaarheid. 

Ook zou de licentiecommissie nog niet klaar zijn met straffen uitdelen aan de Arnhemmers. De commissie oordeelt de komende periode over andere overtredingen, waarvoor eerst extra informatie van de club wordt afgewacht. 

Vitesse gaat niet in beroep tegen de straf.

Degradatie officieel

Dankzij de puntenstraf is Vitesse officieel naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerd. Vitesse stond met 17 punten op de laatste plaats in de Eredivisie en trainer Edward Sturing verwachtte al niet meer te handhaven. Door de degradatie komt er een einde aan 35 jaar onafgebroken Eredivisievoetbal in Arnhem.

De KNVB ging in op de vraag waarom FC Twente voor hun overtredingen direct werden gedegradeerd naar de KKD en Vitesse enkel een puntenstraf krijgt en noemt de situatie simpelweg "anders dan die van FC Twente". Beide clubs kregen desondanks een forse sanctie/straf, aldus de KNVB.

De stand onderin de Eredivisie na Vitesse's puntenstraf
De stand onderin de Eredivisie na Vitesse's puntenstrafFlashscore
Wil jij jouw toestemming voor het tonen van reclames voor weddenschappen intrekken?
Ja, verander instellingen