Team van de Week: invaller Ferdy Druijf scoort hoogste beoordeling

Druijf maakte drie doelpunten tijdens zijn invalbeurt in de tweede helft
Druijf maakte drie doelpunten tijdens zijn invalbeurt in de tweede helftProfimedia
Elke week selecteert Flashscore op basis van spelersratings het Team van de Week. Deze week vijf teams die twee spelers leveren, een Ajacied en een invaller als Speler van de Week. Noemenswaardig is het feit dat de topper tussen Feyenoord en PSV geen enkele speler afvaardigde.

Lars Unnerstall, FC Twente 8.4

FC Twente won op bezoek bij Go Ahead Eagles met 3-1. Het had veel te danken aan hun doelman, die maar liefst acht reddingen verrichtte tijdens de Overijsselse derby.

Julian Lelieveld, RKC Waalwijk 8.0

RKC Waalwijk gaf thuis tegen Excelsior een 2-0 voorsprong weg. De Waalwijkers kwamen in de 21e minuut op voorsprong nadat Lelieveld een goede actie in huis had, de achterlijn haalde en in de persoon van Yassin Oukili een andere Team van de Week-ganger in staat stelde af te ronden.

Ivo Pinto, Fortuna Sittard 8.9

De 33-jarige Portugese verdediger van Fortuna zette binnen 20 seconden spits Kaj Sierhuis al een-op-een met de doelman en halverwege de eerste helft gaf hij een puntgave voorzet op diezelfde Sierhuis voor zijn tweede assists. Fortuna won uiteindelijk met 3-1 van Vitesse.

Sven van Beek, sc Heerenveen 8.7

Sc Heerenveen zit in de lift en won voor de derde keer op rij. Afgelopen vrijdag was Almere City het slachtoffer en verdediger Van Beek maakte zijn vijfde treffer van zijn carrière. Hij maakte de 2-0 in de met 3-0 gewonnen wedstrijd.

Mats Kohlert, sc Heerenveen 8.2

Het was Kohlert die Van Beek op een knappe manier in staat stelde om te scoren. De Duitse alleskunner legde met zijn hoofd de bal knap bij de tweede paal neer waardoor Van Beek kon afronden.

Het Team van de Week
Het Team van de WeekFlashscore

Yassin Oukili, RKC Waalwijk 8.6

Het was Oukili die na de 1-0, ook de 2-0 op het scorebord zette in Waalwijk. Waar hij de eerste van dichtbij laag binnen schoot, kwam de tweede van iets verder af en met een gelukje via een verdediger in het doel. Desondanks toch een onvervalste dubbelklapper voor de middenvelder.

Steven Berghuis, Ajax 8.5

Berghuis heeft zichzelf de laatste weken onder John van ‘t Schip opnieuw uitgevonden. De international strooit met mooie passes en was tegen NEC de aangever bij de bevrijdende 0-2 van Carlos Forbs.

Sem Steijn, FC Twente 8.2

Het verbaast al niemand meer dat Steijn een terugkerend gezicht is in het Team van de Week. Ook tegen Go Ahead Eagles was de middenvelder weer belangrijk. Bij de 1-0 van Ugalde in de eerste minuut was hij de aangever, een dikke twintig minuten later was het andersom en maakte Steijn alweer zijn negende doelpunt van het seizoen.

Younes Namli, PEC Zwolle 8.9

PEC Zwolle won met maar liefst 5-0 op bezoek bij FC Volendam. Het duurde bijna een uur voordat de ban gebroken werd, en het was Namli die met een heerlijke assist Odysseus Velanas bediende.

Inigo Cordoba, Fortuna Sittard 8.4

De buitenspeler van Fortuna was een constante bedreiging voor de Arnhemse verdediging. Cordoba werd in de tweede helft onderuit gehaald door zijn directe tegenstander en kreeg een penalty. Die werd niet benut door Kaj Sierhuis. Even daarvoor zag Melle Meulensteen noodzaak om Cordoba onderuit te halen en dat leverde de Vitesse-speler zijn tweede gele kaart op.

Ferdy Druijf, PEC Zwolle 9.1

De spits van PEC viel in bij een 0-0 stand tegen Volendam na bijna een uur spelen. Zijn intrede in de wedstrijd zorgde voor een stortvloed aan doelpunten. Een minuut na zijn invalbeurt maakte Velanas de 1-0, waarna Druijf in een tijdsbestek van vijf minuten zelf de stand naar 3-0 tilde. Het slotakkoord was ook voor de voormalig AZ-speler en hij mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen.