Sparta wint met overtuigende cijfers van Fortuna en houdt zicht op play-offs

Sparta viert een doelpunt
Sparta viert een doelpuntANP
Sparta Rotterdam heeft een belangrijke zege geboekt in de race om een ticket voor de play-offs voor deelname aan Europees voetbal. De club won de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 4-0.

Sparta klom naar de negende positie van de ranglijst van de Eredivisie. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk is in punten gelijk gekomen met Fortuna Sittard, maar heeft een beter doelsaldo dan de formatie uit Limburg.

Weer Verschueren

Wie anders dan Arno Verschueren kopte Sparta in de 34e minuut op voorsprong. De Belgische middenvelder trof voor de vierde achtereenvolgende thuiswedstrijd doel. Twee weken geleden scoorde hij tweemaal tegen Ajax op Het Kasteel. Dit keer knikte Verschueren raak na een goede trap van zijn ploeggenoot Pelle Clement.

Kaj Sierhuis, de spits in vorm van Fortuna, bracht de bezoekers in de openingsfase van de tweede helft bijna op gelijke hoogte. Hij schoot rakelings naast nadat hij redelijk was gehinderd door doelman Nick Olij. Tobias Lauritsen trof even later wel doel voor Sparta, nadat hij was aangespeeld door Djevencio van der Kust. Lauritsen maakte in de slotfase ook het derde doelpunt van de wedstrijd, waarna Camiel Neghli in blessuretijd de eindstand bepaalde.