Ron Jans wint met FC Utrecht bij terugkeer in FC Twente en pakt clubrecord

Jens Toornstra was in de Grolsch Veste de maker van de enige en winnende trefferProfimedia
Trainer Ron Jans heeft bij zijn terugkeer bij FC Twente 3 punten gepakt met FC Utrecht. Het werd 1-0 in de Grolsch Veste, waardoor de club uit de Domstad nu al veertien competitieduels ongeslagen is. Dat is een nieuw clubrecord.

De 65-jarige Jans werkte eerder drie seizoenen bij FC Twente, dat door de thuisnederlaag op 44 punten blijft staan in de Eredivisie. Nummer 2 Feyenoord kan later bij winst op RKC Waalwijk het gat vergroten tot 8 punten. FC Utrecht is terug te vinden op de negende positie.

De thuisploeg moest het doen zonder de zieke aanvaller Daan Rots en kwam na twaalf minuten goed weg bij een kans voor Jens Toornstra. De middenvelder van FC Utrecht schoot de bal op aangeven van Sam Lammers net naast. Een minuut later stuitte FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel op doelman Mattijs Branderhorst.

Intact

Nadat FC Utrecht met het uitvallen van de geblesseerde Taylor Booth een flinke tegenvaller kreeg te verwerken, kwam het voor rust toch op voorsprong. Toornstra knalde na een mistrap in de herkansing wel raak.

FC Twente maakte vervolgens jacht op de gelijkmaker, maar Van Wolfswinkel en Carel Eiting verzuimden te scoren. In de tweede helft werd een fraai doelpunt van de ingevallen Myron Boadu om buitenspel afgekeurd, waardoor de voorsprong van FC Utrecht intact bleef. Jans en zijn ploeg bleven vervolgens in de slotfase redelijk eenvoudig overeind.