PSV herstelt zich op bezoek in Kralingen van zeldzame nederlaag bij NEC

Feest en opluchting na de 0-1
Feest en opluchting na de 0-1ANP
PSV heeft weer een horde genomen in de race naar de landstitel. De koploper had het niet makkelijk in de uitwedstrijd bij Excelsior. Maar twee doelpunten binnen vijf minuten in de tweede helft volstonden voor een zege op de nummer 16 van de Eredivisie (0-2).

PSV vergrootte de voorsprong op Feyenoord tot 10 punten. De nummer 2 van de ranglijst uit Rotterdam speelt donderdag nog wel een uitduel met nummer laatst FC Volendam.

Trainer Peter Bosz van PSV was benieuwd hoe zijn ploeg zou reageren op de eerste nederlaag van dit seizoen bij NEC (3-1) in de Eredivisie. Vergeleken met het duel van zaterdag in Nijmegen kon hij niet beschikken over de geblesseerde Jerdy Schouten en Hirving Lozano. Bosz liet Mauro Júnior en Malik Tillman aan de aftrap verschijnen. Noa Lang en Ismael Saibari ontbraken ook nog bij de lijstaanvoerder uit Eindhoven.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Geen antwoord

Excelsior won slechts een van de vorige twintig competitieduels, maar hield aanvankelijk vrij eenvoudig stand. PSV kwam voor het eerst dit seizoen in de eerste helft van een competitiewedstrijd tot geen enkele inzet tussen de palen van de tegenstander. De koploper creëerde een grote en een kleine kans voor rust. Luuk de Jong schoot voor open doel naast na een goede pass van Sergino Dest. Verdediger Casper Widell van de thuisploeg blokte een kopbal van Joey Veerman.

Voor aanvaller Couhaib Driouech van Excelsior duurde de wedstrijd maar twaalf minuten. De smaakmaker van de club uit Rotterdam raakte al snel geblesseerd en verliet met tranen in zijn ogen het veld. Hij stond in de winterstop in de belangstelling van PSV en Feyenoord en had zich voorgenomen om te laten zien waarom beide clubs in de zomer weer bij hem moeten terugkomen.

Serieus in actie

Het duurde tot aan de 56e minuut voordat doelman Stijn van Gassel van Excelsior voor het eerst serieus in actie moest komen. Hij voorkwam met een snelle reflex dat André Ramalho de score opende voor PSV. Van Gassel had twee minuten later geen antwoord op een uithaal van Mauro Júnior. De Braziliaan werkte de bal met zijn linkervoet hoog in het doel (0-1). Ruim vier minuten later tekende Johan Bakayoko voor de tweede treffer van de bezoekers.