Nieuwkomer Boadu scoort direct voor winnend FC Twente tegen RKC Waalwijk

Boadu was gelijk trefzeker voor FC Twente
Boadu was gelijk trefzeker voor FC TwenteProfimedia
Myron Boadu heeft direct zijn waarde bewezen voor FC Twente. De van AS Monaco gehuurde aanvaller viel in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk in de 78e minuut in en scoorde vrijwel direct daarna (2-0). Boadu stond in de 81e minuut ook aan de basis van de 3-0 van Younes Taha, een andere invaller. Bij die stand bleef het.

Boadu is gehaald als vervanger van Manfred Ugalde. De Costa Ricaan maakte de overstap naar Spartak Moskou. Trainer Joseph Oosting begon met Boadu en de van Ajax overgekomen Anass Salah-Eddine op de bank. Ricky van Wolfswinkel mocht het laten zien en de 35-jarige spits had al snel succes. Na een voorzet van Sem Steijn legde Michel Vlap de bal met zijn hoofd goed opzij. Van Wolfswinkel faalde van dichtbij niet (1-0).

RKC miste met aanvoerder Michiel Kramer, Godfried Roemeratoe en Aaron Meijers drie geschorste spelers. De Waalwijkers waren voor rust enkele keren gevaarlijk.

Overhand

In de tweede helft had Twente duidelijk de overhand, al duurde het lang voor dat ook aan de score te zien was. Boadu had bij 3-0 nog een keer kunnen scoren, maar schoot naast.

Twente verstevigde met de zege de derde plaats. RKC blijft zestiende.