Heerenveen verspeelt voorsprong bij Fortuna en wacht nog altijd op zege in 2024

Alen Halilovic of Fortuna Sittard viert de 3-3
Alen Halilovic of Fortuna Sittard viert de 3-3ANP
Heerenveen heeft opnieuw niet weten te winnen. De ploeg van trainer Kees van Wonderen speelde met 3-3 gelijk en verspeelde een 2-0-voorsprong. De laatste overwinning van de Friezen dateert alweer van begin december vorig jaar. Toen werd Almere City verslagen.

Na een tamme eerste paar minuten pakte Heerenveen binnen mum van tijd het initiatief in de wedstrijd. Na bijna twintig minuten was het Osame Sahraoui die de 1-0 tegen de netten schoot vanuit een knappe draai. Vijf minuten later verdubbelde Luuk Brouwers die voorsprong met een hard schot vanaf de rand van het zestienmetergebied.

Die riante voorsprong bleek niet genoeg voor Heerenveen. Een kwartier na rust deed Fortuna iets terug vanaf de penaltystip. Alen Halilovic schoot de strafschop raak, waarna Rodrigo Guth drie minuten later alweer voor de gelijkmaker tekende.

Korte duur

Toch wist Heerenveen zich te herpakken na de twee tegengoals. Een kwartier voor tijd maakte Brouwers zijn tweede van de avond. De nieuwe voorsprong was van korte duur, aangezien ook Halilovic zijn tweede van de avond maakte en Fortuna zo opnieuw naast Heerenveen zette.

De thuisploeg staat nu negende in de Eredivisie. Heerenveen heeft twee punten minder en bezet de twaalfde plek.