Heerenveen houdt met zege op PEC Zwolle uitzicht op play-offs voor Europees voetbal

Tahiri noteerde de 1-0 voor Heerenveen
Tahiri noteerde de 1-0 voor HeerenveenANP
Sc Heerenveen heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-0 gewonnen. De club uit Friesland is met die zege naar de negende plaats van de ranglijst geklommen en houdt zo uitzicht op een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal.

Anas Tahiri, ingevallen voor de geblesseerde Luuk Brouwers, benutte in blessuretijd van de eerste helft een strafschop. Hij mocht een penalty nemen na een overtreding van Filip Krastev op aanvaller Osame Sahraoui van Heerenveen.

Pelle van Amersfoort maakte in de 67e minuut het tweede doelpunt. De spits heeft vijf keer gescoord in zijn laatste vier competitieduels, na drie doelpunten in zijn eerste zeventien duels van dit seizoen in de Eredivisie. Van Amersfoort scoorde ook al in de 25e minuut. Maar die treffer werd afgekeurd omdat hij de bal met een hand had meegenomen.

Grote kans PEC

Thomas Lam kreeg in de openingsfase van de tweede helft een grote kans op de gelijkmaker. De verdediger stuitte op Mickey van der Hart, de doelman van de thuisploeg. PEC Zwolle zag door de nederlaag de achterstand op Heerenveen groeien tot 4 punten.