Go Ahead Eagles zet serie in uitduels voort en vergroot zorgen Vitesse

Oliver Edvardsen viert de eerste treffer met zijn teamgenoten
Oliver Edvardsen viert de eerste treffer met zijn teamgenotenANP
Go Ahead Eagles heeft ook de uitwedstrijd tegen Vitesse weten te winnen: 0-2. De club uit Deventer vergrootte met de zege de zorgen van Vitesse, dat laatste blijft in de Eredivisie.

De Noor Oliver Edvardsen zette Go Ahead in de 37e minuut op voorsprong. Hij was alert na een dieptepass van Evert Linthorst, was net op tijd bij de bal en omspeelde de uitgekomen keeper Eloy Room. Edvardsen kon de bal eenvoudig binnenschieten. Het betekende zijn vijfde doelpunt van het seizoen.

Vitesse drong vervolgens aan, gesteund door het publiek, dat voorafgaand aan het duel met spandoeken boven de weg het belang van het duel nog maar eens duidelijk had gemaakt. Een puntje was de Arnhemmers niet gegund. Diep in blessuretijd maakte de Deen Jakob Breum er na een uitbraak zelfs nog 0-2 van.

Ongeslagen reeks

Go Ahead, dat na rood voor Willum Thór Willumsson in blessuretijd nog even met tien man stond, is nu al zes uitduels op een rij ongeslagen. Door de overwinning staat Go Ahead zesde, met 5 punten minder dan nummer 5 Ajax. De ploeg van trainer René Hake kon in Arnhem niet beschikken over aanvoerder Bas Kuipers, die geschorst was. Willumsson is nu geschorst voor de derby tegen PEC Zwolle van volgende week.

Bij de thuisploeg had Mexx Meerdink direct een basisplaats. De 20-jarige aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van AZ.