Feyenoord stelt in Deventer ticket voor Champions League veilig en titel PSV uit

Ueda krijgt felicitaties voor de 1-3
Ueda krijgt felicitaties voor de 1-3Profimedia
Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles met 1-3 gewonnen. Dat betekent dat de kersverse bekerwinnaar zeker is van een Champions League-ticket, aangezien het gat met nummer drie FC Twente nu 12 punten is met nog drie wedstrijden te gaan. Het betekent ook dat PSV nog niet officieel kampioen is.

Winnen in Deventer is weinig ploegen gegeven. Naast Feyenoord pakten alleen PSV en Ajax de volle buit in de Adelaarshorst. Toch zaten de Rotterdammers na 33 minuten al op rozen. Luka Ivanusec schoot in de 26e minuut de bal via de onderkant van de lat en de rug van Eagles-keeper Jeffrey de Lange binnen. Het doelpunt ging de boeken in als eigen doelpunt, des te mooier was het voor Ivanusec dat hij zeven minuten later helemaal zelfstandig raak schoot voor Feyenoords tweede.

Op slag van rust kopte Oliver Edvardsen een voorzet van Bobby Adekanye raak, maar Feyenoord speelde na rust volwassen en nadat hij al een paar keer dichtbij was schoot Ayase Ueda in de 69e minuut de 1-3 binnen na een wonderschone pass van Calvin Stengs. Go Ahead  blijft door de nederlaag steken op de achtste plaats met 42 punten en lijkt op weg naar play-offs voor Europees voetbal.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Programma

De volgende wedstrijd voor Feyenoord staat gepland voor zondag 5 mei, wanneer om 20.00 uur PEC Zwolle de tegenstander is in De Kuip. Go Ahead speelt op vrijdag 3 mei een uitwedstrijd bij Fortuna Sittard (20.00 uur).