FC Utrecht pakt vierde Eredivisiezege op rij tegen onmachtig Heracles

Victor Jensen was de matchwinner tegen Heracles
Victor Jensen was de matchwinner tegen HeraclesANP
FC Utrecht heeft voor de vierde keer op rij gewonnen in de Eredivisie. In een koel en nat Galgenwaard werd Heracles met 1-0 verslagen dankzij een goal van Victor Jensen. Het duel werd in de eerste helft nog kortstondig stilgelegd door een risicosituatie.

FC Utrecht begon het sterkst aan de wedstrijd en kwam na ruim 11 minuten bijzonder dichtbij de eerste treffer, maar een lage voorzet van Jens Toornstra rolde via de voet van Michael Brouwer centimeters vóór de doellijn langs. Het leek een startschot van een door FC Utrecht gedomineerde helft, maar middenin de aanvalsdrang werden de Domstedelingen ruw onderbroken.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis legde het spel namelijk na 32 minuten stil nadat er signalen binnenkwamen over een gevaarlijke situatie omtrent een stadionlamp. Eén van de lichten boven de Bunnikside zou zijn doorgebrand en voor een risicosituatie zorgen. Na een onderbreking van zo’n 10 minuten kon de wedstrijd worden hervat.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Utrecht blijft aandringen

Het spelbeeld veranderde na de onderbreking niet: FC Utrecht ging vol in de aanval en bood Heracles nauwelijks de kans om van hun eigen helft te komen. Tot veel grote kansen leidde het echter niet en beide teams gingen rusten met de brilstand.

De tweede helft toonde meer van hetzelfde en bracht enkel kansen voor FC Utrecht, dat veel geduld moest hebben op het natte veld van de Galgenwaard. Echt grote kansen werden wederom niet gecreëerd, maar dat kon de ploeg van Ron Jans uiteindelijk niet deren: een vlotte aanval via links werd afgemaakt in de 79e minuut afgemaakt door Victor Jensen, die de harde voorzet van Souffian El Karouani aardig moeiteloos het doel in wist te tikken.

Heracles wist lang niets uit te halen in Utrecht en kwam niet verder dan slechts twee doelpogingen in de eerste 80 minuten, tot daar een enorme kans kwam voor invaller Mohamed Sankoh. Sankoh kreeg een diepe bal op een presenteerblaadje van Marko Vejinovic, maar gleed uit en verprutste de 1-op-1 met Matthijs Branderhorst.

FC Utrecht heeft nu 15 keer op rij niet verloren in de Eredivisie, de tweede langste reeks ooit in de Eredivisie voor een niet-top-3-club. Enkel AZ uit 2009/2010 wist langer ongeslagen te blijven met 16 duels.