FC Twente zet machteloos Almere eenvoudig opzij en stelt Europees voetbal veilig

Sem Steijn viert de 2-0
Sem Steijn viert de 2-0ANP
FC Twente heeft in de jacht op een plekje in de voorronde van de Champions League een vitale zege geboekt tegen Almere City. In de eigen Grolsch Veste waren de Tukkers met 3-1 te sterk voor de ploeg van vertrekkend trainer Alex Pastoor, waarmee de groepsfase van de Europa League sowieso al binnen is.

Door de zege blijft FC Twente op vijf punten voorsprong staan van AZ en raakt het de derde plek enkel nog kwijt als het de overige twee wedstrijden verliest en AZ alles wint. Het volgende duel van Twente is uit in Alkmaar op zondag 5 mei.

Twente begon sterke en kon na geen 10 minuten al de eerste treffer noteren. Matthias Kjølø haalt van grote afstand uit en rost de bal in de linkeronderhoek, buiten bereik van doelman Nordin Bakker. Een redelijk geruisloze eerste helft naderde langzaamaan het rustsignaal na enkele kansjes voor Twente en twee makke doelpogingen van Almere.

Almeerse hoop de kop ingedrukt

Na rust besloot FC Twente de wedstrijd definitief hun kant op te trekken. Kans na kans werd gecreëerd en Steijn en Sadílek kwamen binnen vijf minuten na rust al tot een treffer. Steijn dacht kort later daadwerkelijk te scoren, maar zijn doelpunt werd afgevlagd voor buitenspel.

Een VAR-check kwam echter aan te pas en een snelle controle wees uit dat Steijn allesbehalve buitenspel stond na de schermutseling in de ‘16’. FC Twente kon Europees voetbal al ruiken.

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Almere City maakte het nog even spannend via Kornelius Hansen, die met een poging van afstand Lars Unnerstall onder vuur nam en de 2-1 op het bord zette. Twente zette echter een slotoffensief in en zette de definitieve eindstand van 3-1 op het bord via Daan Rots.

Met twee duels te gaan kan Twente Europees voetbal niet meer ontgaan. De vierde plek is sowieso veiliggesteld, waarmee de groepsfase van de Europa League in ieder geval binnen is voor de Tukkers. Wordt Twente derde, kwalificeert de ploeg zich voor de voorronde in de Champions League.