Branco van den Boomen nog niet klaar voor basisplaats bij Ajax tegen NEC

Branco van den Boomen maakte donderdagavond zijn opwachting als invaller in het duel met Bodø/GlimtANP
Branco van den Boomen is zondag nog niet klaar voor een basisplaats bij Ajax voor het thuisduel met NEC. "Ik heb er lang uit gelegen", weet de middenvelder. "Ik denk dat een half uurtje of misschien 45 minuten wel moet kunnen."

Van den Boomen moest zich in november laten opereren aan een knie en maakte donderdag halverwege de tweede helft van het duel met Bodø/Glimt (2-2) in de Conference League zijn rentree bij Ajax. De middenvelder benutte in blessuretijd een strafschop (1-2) en zag Steven Berghuis in de 97e minuut nog gelijkmaken.

Een fitte Van den Boomen is een kandidaat voor een basisplaats naast Jordan Henderson op het middenveld van Ajax. Trainer John van 't Schip zoekt nog steeds naar de beste bezetting van de middenlinie van de huidige nummer 5 van de Eredivisie. Bodø/Glimt creëerde vooral in de eerste helft steeds een overtalsituatie op het middenveld.

Rensch en Bergwijn

Van 't Schip moet nog even afwachten hoelang Devyne Rensch tegen NEC kan spelen. De verdediger is hersteld van een liesblessure en hield het een helft vol tegen de kampioen van Noorwegen. "Hij zou 45 minuten tot een uur spelen", vertelde de coach van Ajax. "Als trainer hoop je dan op een uur. Maar ik kreeg van onze medische staf in de rust het advies om hem te wisselen."

De geblesseerde aanvoerder Steven Bergwijn is pas volgende maand weer inzetbaar voor Ajax, dat afgelopen zondag onderuitging tegen sc Heerenveen (3-2). De club uit de hoofdstad heeft 1 punt minder dan het als vierde geklasseerde AZ. FC Twente, de nummer 3 van de Eredivisie, heeft een voorsprong van 9 punten op Ajax.

Schöne

NEC staat op de zevende positie op de ranglijst met een achterstand van 6 punten op Ajax. Trainer Rogier Meijer mist zijn geblesseerde verdediger Bram Nuytinck in de Johan Cruijff ArenA. Lasse Schöne lijkt wel weer inzetbaar tegen zijn oude club uit Amsterdam. De Deense middenvelder kwam na de winterstop nog niet in actie door een hamstringblessure.