Almere City pakt met één goal volle buit tegen Zwolle in slechte wedstrijd

Almere City viert de winnende goal
Almere City viert de winnende goalProfimedia
Almere City heeft gewonnen op bezoek bij PEC Zwolle. Eén afstandsknal was voldoende voor de drie punten. Het was een slechte wedstrijd met heel weinig kansen, maar voor Almere waren het hele belangrijke punten. De ploeg van Alex Pastoor vindt aansluiting naar het linkerrijtje.

In de eerste helft was Zwolle de betere, maar was er niet super veel gevaar. De ploeg van Jansen, die al zes wedstrijden op rij ongeslagen zijn, zochten de aanval in eigen huis. Maar tegen het stugge Almere City werd er in de eerste helft zes keer geschoten. Eén ging op doel, maar was ongevaarlijk. Almere kwam de helft zonder kleerscheuren door en kreeg zelf nog de grootste kans in de eerste helft. Jason van Duiven kreeg van links een voorzet en wilde inschieten, maar zijn inzet werd in eerste instantie geblokt en de rebound werd over geschoten. In een verder kleurloze helft zochten beide teams met een 0-0 stand de kleedkamer op.

Eén goal genoeg

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Almere kwam opnieuw met een grote kanse drie minuten na rust. Jochem Ritmeester van de Kamp kwam de zestien in en vuurde richting de bovenhoek, maar Jasper Schendelaar sloeg de bal uit het doel. Almere profiteerde uiteindelijk als eerste in een wedstrijd met nog altijd weinig kansen. Op driekwart wedstrijd kwam Thomas Robinet aan de bal op de rand van de zestien en schoot geweldig raak in de korte bovenhoek. Schendelaar was kansloos.

Zwolle probeerde wel, maar kwam simpelweg niet tot kansen. Tien minuten voor tijd kwam Younes Namli door aan de rechterkant en frommelde zich tussen twee man in. Hij kwam tot een slecht, maar die ging heel ver over. Een slotoffensief werd nog geforceerd, maar het slaagde niet. Zwolle kreeg geen kans meer en dus won Almere de wedstrijd met 0-1.

Almere en Zwolle komen daardoor beiden op 27 punten en staan gedeeld negende.