Georgië mag nog altijd hopen op EK na zege met verhitte momenten op Luxemburg

Budu Zivzivadze scoorde de twee goals voor Georgië
Budu Zivzivadze scoorde de twee goals voor GeorgiëAFP
Georgië heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs voor plaatsing van het EK komende zomer in Duitsland. Het team van de bondscoach Willy Sagnol won in Tbilisi met 2-0 van Luxemburg.

Grote man was Budu Zivzivadze. De spits van Karlsruher SC scoorde zowel voor als na rust éénmaal. Na ruim een kwartier spelen schoot de 30-jarige aanvaller hard op de paal en vier minuten voor de thee was het raak uit een rebound na een hoekschop. Ondanks dat de bezoekers er nauwelijks aan te pas kwamen leken ze op gelijke hoogte te komen.

Gerson Rodrigues, aanvaller bij Slovan Bratislava, schoot raak op aangeven van Leandro Barreiro, wat leidde tot dolle vreugde bij Luxemburg. Die was echter van korte duur. In aanloop naar het doelpunt zou Maxime Chanot een overtreding hebben gemaakt die dusdanig ernstig was dat de rode kaart getrokken werd na ingrijpen van de VAR. Daarmee werd ook het doelpunt geannuleerd.

Ontzetting

De ontzetting bij Luxemburg was uiteraard groot en Georgië sloeg niet lang daarna ook nog eens toe met de 2-0. Zivzivadze ronde een voorzet van Levan Shengelia keurig af. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, Luxemburg mentaal geknakt en mag Georgië nog altijd hopen op deelname aan het EK.

In de finaleronde treft Georgië Griekenland of Kazachstan. Die landen spelen later op donderdag nog tegen elkaar. De winnaar van het finaleduel komt op het EK uit in poule F, met Turkije, Portugal en Tsjechië als tegenstanders.