Jong Oranje wint ook uitwedstrijd tegen Moldavië met 3-0

Bondscoach Michiel Reiziger te midden van de spelers van Jong Oranje
Bondscoach Michiel Reiziger te midden van de spelers van Jong OranjeANP
Jong Oranje heeft ook de zevende wedstrijd in de kwalificatie voor het EK van 2025 overtuigend gewonnen van Jong Moldavië. In de Moldavische hoofdstad Chisinau won de ploeg van bondscoach Michael Reiziger met 3-0. Jong Oranje had eerder in Nederland ook al met 3-0 gewonnen van Jong Moldavië.

Devyne Rensch opende de score al in de 8e minuut op aangeven van Youri Regeer. Na schoten van Million Manhoef en Regeer voor de rust, waarvan de laatste goed werd gestopt door doelman Victor Dodon, schoot Manhoef vanaf rechts fraai in de linkerbovenhoek de 2-0 binnen.

Aan het begin van de tweede helft rondde Ruben van Bommel een aanval af na slim meegeven van Noah Ohio. Doelman Calvin Raatsie bracht nog een keer redding op een tegenaanval van de Moldaviërs, maar het was vooral Jong Oranje dat nog veel vaker had kunnen scoren.

Jong Oranje gaat riant aan de leiding in groep C van de kwalificatie voor het EK. Na zeven wedstrijden staat de ploeg op 21 punten. Jong Georgië staat tweede met 10 punten uit vijf wedstrijden. Het EK wordt van 12 tot en met 29 juni 2025 gehouden in Slowakije.