Bayer Leverkusen naar laatste vier in Duitse beker na late goal aanvoerder

Chris Fuehrich viert met zijn teamgenoten de 1-2 namens VfB Stuttgart
Chris Fuehrich viert met zijn teamgenoten de 1-2 namens VfB StuttgartANP
Bayer Leverkusen heeft zich in de Duitse beker met veel moeite geplaatst voor de halve finales. De koploper van de Bundesliga was op eigen veld met 3-2 te sterk voor VfB Stuttgart, dat derde staat in de competitie.

Jonathan Tah maakte in de BayArena in de 90e minuut het winnende doelpunt. De mee opgekomen aanvoerder kopte van dichtbij een afgemeten voorzet van Florian Wirtz, via de grond, achter keeper Alexander Nübel.

Na een uur stond Bayer nog met 2-1 achter. Amine Adli maakte halverwege de tweede helft met een fraai schot gelijk.

Jeremie Frimpong had een basisplaats bij de thuisploeg. Hij werd kort na de 3-2 gewisseld.

Eerder verzekerden Fortuna Düsseldorf en Kaiserslautern zich al van een plek bij de laatste vier. De laatste halvefinalist komt uit het duel tussen 1. FC Saarbrücken en Borussia VfL Mönchengladbach.