Blind wederom trefzeker voor Girona bij winst in bekertoernooi tegen Vallecano

Bijgewerkt
Blind scoort voor Girona
Blind scoort voor GironaANP
Girona heeft de kwartfinales bereikt van het Spaanse bekertoernooi. De verrassende koploper in de competitie rekende in de achtste finales af met Rayo Vallecano: 3-1. Daley Blind, de laatste weken al vaker trefzeker, maakte de derde goal voor de thuisploeg.

Girona stond in het eigen Estadio Montilivi binnen een half uur met 3-0 voor. Cristhian Stuani scoorde in vier minuten tijd twee keer. Daarna was het de beurt aan Blind. De verdediger ging mee naar voren bij een hoekschop. In de rebound kwam er plots nog een voorzet van de andere kant en de international tikte de bal behendig langs de doelman van Vallecano.

Nog voor rust maakte Randy Nteka een goal voor de bezoekers, maar daar bleef het bij. In de tweede helft vielen geen doelpunten meer.