PSV'ers winnen met VS derde Nations League op rij na overwinning op Mexico

Dest en Lozano in duel tijdens de finale van de Nations League
Dest en Lozano in duel tijdens de finale van de Nations LeagueProfimedia
Door doelpunten van Tyler Adams en Gio Reyna hebben de Verenigde Staten voor de derde keer op rij de CONCACAF Nations League gewonnen. In de finale in Arlington, Texas, werd Mexico met 2-0 verslagen.

De VS wonnen in 2021 de eerste edititie van de Nations League en verdedigden twee jaar later ook al hun titel met succes.

Adams opende vlak voor rust de score met een vlammend afstandsschot in de linkerbovenhoek. Reyna zette na ruim een uur de eindstand op het scorebord voor de Amerikanen, die nu zeven wedstrijden op rij niet verloren van hun zuiderburen.

PSV'er Sergino Dest speelde de hele wedstrijd bij de VS, zijn ploeggenoot in Eindhoven, Malik Tillman, viel kort voor het einde in. Ricardo Pepi bleef de hele wedstrijd op de bank.

Bij Mexico speelde Hirving Lozano de hele wedstrijd en viel Feyenoord-spits Santiago Gimenez halverwege de tweede helft in.

Staking

De slotfase van de wedstrijd werd ontsierd door homofobe leuzen aan de kant van de Mexicaanse stadionbezoekers. De wedstrijd werd daarom twee keer kort stilgelegd.