Inter Miami zonder Lionel Messi op achterstand tegen Monterrey in Champions Cup

Jordi Alba kon een nederlaag niet voorkomen
Jordi Alba kon een nederlaag niet voorkomenAFP
Zonder Lionel Messi heeft Inter Miami de heenwedstrijd van de kwartfinale van de CONCACAF Champions Cup verloren. In Florida werd het 2-1 voor het bezoekende Monterrey uit Mexico.

Inter-coach Gerardo Martino koos bij afwezigheid van zijn sterspeler voor een verdedigend 4-5-1 systeem met Luis Suarez als diepe spits.

Miami - Monterrey
Miami - MonterreyFlashshare

Lange tijd leek het de juiste keuze te zijn van de oefenmeester, want zijn ploeg kwam in de 19e minuut op voorsprong nadat verdediger Tomas Aviles een corner van Julian Gressel promoveerde tot doelpunt.

Halverwege de tweede helft ging het mis voor Miami. David Ruiz zag na een slaande beweging zijn tweede gele kaart, waarna Maximiliano Meza kort daarna de gelijkmaker binnen tikte.

Diezelfde Meza bediende vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd matchwinner Jorge Rodriguez, die vanaf een meter of 18 de bal heerlijk in de kruising krulde.

Volgende week is de return in Mexico. Inter hoopt dat weer een beroep te kunnen doen op Messi, die kwakkelt met een hamstringblessure.