Voetbalsters Chelsea winnen eerste halve finale nipt op bezoek bij FC Barcelona

Erin Cuthbert heeft zojuist de 0-1 gescoord
Erin Cuthbert heeft zojuist de 0-1 gescoordProfimedia
De voetbalsters van Chelsea hebben de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League met 1-0 gewonnen van FC Barcelona. De returnwedstrijd is over een week in Londen.

Chelsea bereikte de halve finale door de voetbalsters van Ajax uit te schakelen. Titelhouder Barcelona was over twee wedstrijden te sterk voor SK Brann uit Noorwegen.

In het olympisch stadion Lluís Companys in Barcelona kwam Chelsea tegen het einde van de eerste helft op voorsprong door een treffer van Erin Cuthbert in de rechterbovenhoek. Barcelona, met Esmee Brugts de hele wedstrijd op de bank, slaagde er niet meer in gelijk te maken. Alexia Putellas schoot in de extra tijd nog net naast.

Lyon

Jackie Groenen (basisspeelster) en Lieke Martens (invalster) gingen in de andere halve eindstrijd met Paris Saint-Germain op pijnlijke wijze onderuit bij Olympique Lyon (3-2), waar Damaris Egurrola de hele wedstrijd speelde en Daniëlle van de Donk inviel. Spits Marie-Antoinette Katoto maakte kort voor en kort na rust de doelpunten voor PSG. Olympique Lyon scoorde in de slotfase drie keer, via Kadidiatou Diani (80e minuut), Melchie Dumonay (85e minuut) en invalster Amel Majri (86e minuut).