Van de Donk en Egurrola met Lyon weer naar CL-finale na tweemaal winst op PSG

De speelsters van Lyon vieren de zege met het uitpubliek
De speelsters van Lyon vieren de zege met het uitpubliekANP
De voetbalsters van Olympique Lyon staan wederom in de finale van de Champions League. Met Oranje-internationals Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk in de basis won de recordwinnaar ook het uitduel met Paris Saint-Germain (1-2), na de 3-2-zege van vorige week. Jackie Groenen speelde 84 minuten mee bij de thuisploeg, Lieke Martens viel in.

Selma Bacha zorgde al in de derde minuut voor de voorsprong voor Lyon met een schot in de korte hoek. Tabitha Chawinga bracht de spanning vlak voor rust terug door te profiteren van een fout in de verdediging van Lyon. Melchie Dumonay maakte in de 81e minuut met de 2-1 een einde aan de hoop van PSG.

Lyon is met acht eindoverwinningen recordhouder in de Champions League voor vrouwen en stond in 2022 voor het laatst in de eindstrijd. Titelverdediger FC Barcelona, dat vorig seizoen in de finale in Eindhoven van Wolfsburg won, is op 25 mei in Bilbao de tegenstander in de finale.