Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola met Lyon naar halve finale CL

Daniëlle van de Donk in het shirt van Olympique Lyon
Daniëlle van de Donk in het shirt van Olympique LyonAFP
De voetbalsters van Olympique Lyon zijn ten koste van Benfica doorgedrongen tot de halve finales van de Champions League. De ploeg van Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola won de return in Frankrijk met 4-1. Het eerste duel in Portugal was geëindigd in een 2-1-zege voor de Franse recordwinnaar van de Champions League.

Lyon opende in de 43e minuut de score. Eugénie Le Sommer onderschepte een terugspeelbal en legde onzelfzuchtig terug op Delphine Cascarino, die met de keeper uit het doel van afstand kon scoren. Marie-Yasmine Alidou gleed twee minuten later alweer de gelijkmaker binnen na een fraaie aanval.

Cascarino zette vijf minuten na rust met haar tweede treffer Lyon weer op voorsprong, waarna Kadidiatou Diani met twee treffers in de blessuretijd de score opvoerde, 4-1. Van de Donk werd in de 63e minuut gewisseld, Egurrola viel na rust in.

Lyon is recordhouder met acht eindzeges in de Champions League, tussen 2011 en 2022. Benfica had met het bereiken van de kwartfinales al de beste prestatie geleverd uit de clubgeschiedenis. De club uit Lissabon werd twee keer in de groepsfase uitgeschakeld sinds het debuut in 2021.