Royal Antwerp FC neemt op eervolle wijze afscheid met 3-2 zege op FC Barcelona

Van Bommel kan eindelijk lachen in de Champions League
Van Bommel kan eindelijk lachen in de Champions LeagueProfimedia
Royal Antwerp FC heeft op eervolle wijze afscheid genomen van de Champions League. De ploeg van coach Mark van Bommel versloeg groepswinnaar FC Barcelona met 3-2 en pakte daarmee alsnog 3 punten, niet voldoende om de laatste plaats in groep H nog af staan.

Van Bommel had de Nederlanders Vincent Janssen, Gyrano Kerk en Owen Wijndal een basisplaats gegeven. Jurgen Ekkelenkamp was nog geschorst. Het duel begon spectaculair voor de thuisploeg die Arthur Vermeeren na een fout van Barça-doelman Iñaki Peña al in de 2e minuut zag scoren.

Na 35 minuten was het gelijk. Lamine Yamal vond Ferran Torres die geen moeite had doelman Jean Butez te passeren. Nadat eerst nog een doelpunt van Janssen was afgekeurd maakte de Brabander er in de 56e minuut 2-1 van. Met die stand werd de extra tijd bereikt waarin Marc Guiu Barcelona alsnog aan een punt leek te helpen. Een minuut later besliste George Ilenikhena het duel alsnog in Belgisch voordeel.